Een veilige, gezonde en plezierige thuiswerkplek

Een veilige, gezonde en plezierige thuiswerkplek

Schrijf mij in Neem contact op
Duur

2 dagdelen

Prijs

€ 595,- ex BTW

Leervorm

Op locatie

Deelnemers

Max 20

Start

04 november


Een veilige, gezonde en plezierige thuiswerkplek

Hoe faciliteert de werkgever een werkplek voor haar medewerkers?

 

 

Vanuit juridisch en organisatorisch oogpunt gaat thuiswerken na de zomer veel vragen geven. Thuiswerken maakt na de coronacrisis gestructureerd onderdeel uit van de werkomgeving van organisaties. Het tot nu toe vaak vrijblijvende thuiswerken – geregeld in onderling overleg – krijgt een andere dynamiek. Thuiswerken wordt gestructureerd en is fundamenteel voor werkprocessen en -afspraken. 

Maar wie is dan verantwoordelijk voor de inrichting van de werkomgeving thuis? En verhoudt dit zich tot de Arbo-regelgeving? Wie is aansprakelijk?

Voor (thuis)werk geldt dat de werkgever een wettelijke zorgplicht heeft om te zorgen voor goede en veilige arbeidsomstandigheden.  De vraag die daarbij opkomt is hoe ver deze zorgplicht van de werkgever reikt, en wat een werknemer zelf moet doen en regelen? Dat gaat in ieder geval verder dan een goede stoel en werkende ICT.

In deze masterclass worden enkele belangrijke juridische aspecten van thuiswerken, de zorgplicht van de werkgever en de voor de werkgever en werknemer geldende Arbo-verplichtingen besproken.

Waarom actueel?

Thuiswerken is van een vrijblijvende regeling ‘in goed overleg’ na de coronacrisis in een andere dynamiek gekomen. Het ontstane hybride werken organiseert de werkprocessen op kantoor en thuis. maar deze ontwikkeling geeft de werkgever ook nieuwe verplichtingen en risico’s. 

Wat leer je?

Hoe kan de werkgever nu en in de toekomst voldoen aan de zorgplicht met betrekking tot een gezonde thuiswerkplek? Wat zegt de Arbowet? Wat is het juridische verschil tussen de werkplek thuis en op kantoor?

Voor wie?

De masterclass is voor professionals op de vakgebieden: 

  • Workplace Management
  • Facility Management
  • Human Resource Management
  • ICT
  • vastgoed
  • mobiliteit
  • maintenance 
  • duurzaamheid

Drie jaar relevante werkervaring op HBO- of WO-niveau en affiniteit met de werkomgeving is wenselijk. De masterclass is gericht op het efficient inrichten van een veilige, gezonde en plezierige thuiswerkplek.

De expert(s)

Bas van Doelen
Consultant Working Conditions and Healthy Work

04-11-2021

Hoe faciliteert de werkgever een veilige en gezonde thuiswerkplek voor haar medewerkers?

1
04 Nov, 14:00, Rai Amsterdam
2
09 Nov, 14:00, Locatie TBD

€595

Ex BTW
Schrijf mij in!