De employee (Human) experience & de werkplek

Om het werkgeluk van medewerkers te vergroten, focus je niet op de uitkomst, maar op de weg daar naartoe: het verbeteren van de employee experience. 

Schrijf mij in Neem contact op
Duur

2 dagen

Startdatum

1 December

Prijs

€1195,- ex BTW.

Leervorm

Op locatie

Certificaat

WPA bewijs van deelname

Hoe verbeter je de employee experience door middel van de werkplek?

Om het werkgeluk van medewerkers te vergroten, focus je niet op de uitkomst, maar op de weg daar naartoe: het verbeteren van de employee experience. 


Het hybride werken heeft de werkplek ingrijpend veranderd. Het kantoor is het visitekaartje geworden van de organisatie en daarbij een ontmoetingsplek en inspiratiebron. Energiegevende werkomgevingen die het beste uit mensen halen en waarin medewerkers zich gelukkig, productief en creatief voelen. Je wilt nu een kantoor waar medewerkers gráág willen komen, in plaats van moéten.  Want medewerkers die zich happy voelen en betrokken en bevlogen zijn, zetten zich meer in voor hun werk, de klant en hun collega’s. Hun productiviteit en creativiteit ligt hoger en hun ziekteverzuim is lager en de kans dat ze de organisatie verlaten is kleiner. 

Hybride werken werpt nieuwe vraagstukken en uitdagingen op voor HR en FM om medewerkers optimaal te blijven faciliteren. Als de kwantiteit van ontmoetingen op kantoor afneemt, wordt de kwaliteit van groter belang gevonden. 

 • Hoe zorg je dat de werkplek écht een inspiratiebron is die positief bijdraagt aan de employee experience van medewerkers?
 • Hoe kan het kantoor de (arbeidsmarkt) branding versterken?
 • Hoe zorg je dat de huisvesting bijdraagt aan de verbondenheid met de organisatie?
 • Hoe versterkt het kantoorconcept de organisatiecultuur?
 • Hoe krijgen we inzicht in wat medewerkers nodig hebben om graag naar kantoor te komen?

De Workplace Academy heeft daarom samen met expert Heleen Mes de 2 daagse Masterclass Employee Experience & de werkplek ontwikkeld.


Wat gaan we doen?

Medewerkers écht op de eerste plaats zetten en hen een ‘Best Workplace’ bieden: zo word en blijf je als organisatie een topwerkgever én succesvol in business. Centraal daarin staat de vraag aan medewerkers: ‘Wat heb jij nodig om in deze organisatie het beste van jezelf te kunnen geven?’ 

Vele onderzoeken hebben het verband aangetoond tussen gelukkige medewerkers en succesvolle organisaties. Om het werkgeluk van medewerkers te vergroten, focus je niet op de uitkomst, maar op de weg daar naartoe: het verbeteren van de employee experience. 

Employee experience is de beleving van een (potentiële) medewerker in alle contacten met de organisatie en hoe dit overeenkomt met zijn of haar verwachtingen. Employee experience is volgens internationale HR-trendwatchers de ‘next step’ voor HR en trend nummer 1.

Een geweldige medewerkersbeleving is geen toevalstreffer en komt niet vanzelf, die moet je ontwerpen. Employee experience design is een nieuwe vaardigheid waarmee je de medewerkersbeleving naar een hoger plan tilt. Employee experience design is de kunst van het ontwerpen van een geweldige employee experience. Employee experience design maakt daarvoor gebruik van technieken die in de marketing, product & user design en psychologie hun waarde hebben bewezen. 

De employee experience bestrijkt een breed palet. We noemen dat de HEART-aspecten: Happy cultuur, Energiegevende werkplekken, Agile Leiderschap en Organiseren, Redesign van de employee journey en Technologie die voor je werkt.

Hoe gaat de masterclass in zijn werk?

De masterclass bestaat uit 2 dagen:

Dag één (1 december 2022): 

 • Wat employee experience is en waarom het belangrijk is.
 • Wat een goede employee experience (bewezen) oplevert
 • De 5 factoren waarmee de employee experience beïnvloed kan worden: het H.E.A.R.T. model (Happy Cultuur, Energiegevende Werkomgeving, Agile Leiderschap, Redesign de employee journey en Technologie die voor je werkt) en de organisatie hierop scoren.
 • De factoren die bewezen bijdragen aan een goede employee experience van de werkplek.
 • De invloed van hybride werken op de employee experience
 • Happy cultuur versterken door het kantoorconcept
 • Meer corporate empathie voor doelgroep: opstellen van persona’s
 • Inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland 
 • Rondleiding bij de best practice en presentatie van waar we te gast zijn.
 • Thuiswerken als onderdeel van de employee experience
 • Hoe effectief samen te werken als FM en HR afdelingen?

Dag 1 bestaat uit een mix van wetenschappelijk onderbouwde informatie over employee experience en de werkplek, persoonlijke ervaringen, korte oefeningen en interacties in groepjes collega’s.

Tussen dag 1 en 2 : We vragen wij je enig huiswerk te doen, met name interviews houden met gebruikers voor de kantoorinrichting voor het verzamelen van medewerkers-input en beleving.

Dag twee (8 december 2022): 

 • Delen en analyseren van het huiswerk
 • Het opstellen van een employee journey map volgens de design thinking methode in groepjes van 3 deelnemers 
 • Design-methodieken als nudging, framing en priming.
 • Knelpunten omzetten in verbeterideeën en nieuw ontwerp
 • Rondleiding bij best practice en presentatie waar we te gast zijn.
 • Actieplan maken voor de eigen organisatie

De investering voor deze tweedaagse masterclass

De kosten voor de masterclass bedragen €1195,- per deelnemer. Hiervoor krijg je toegang tot de masterclass, inclusief vooraf gedeelde informatie en een naslagwerk om alles rustig terug te lezen. De twee dagen worden gegeven op inspirerende locaties, waardoor je ervaart wat er mogelijk is met de werkomgeving om de employee experience te versterken.

Lunch, koffie en thee worden uiteraard verzorgd en er zal voldoende tijd zijn om individuele vragen te stellen. De groep zal niet groter zijn dan 15 deelnemers en gaat van start wanneer er 8 inschrijvingen zijn.

Daarnaast ontvang je het boek Employee Experience – Happy People Better Business als lesboek.

Interesse

Maar toch nog een vraag?

Of

De expert(s)

Heleen Mes
Founder HXWork

01-12-2022

Altijd op de meest inspirerende locaties

1
01 Dec, 09:30, Edge West
2
08 Dec, 09:30, tbd

€1195

Ex BTW
Schrijf mij in