5 edities workplace management, tijd om terug te blikken!
Talentontwikkeling wordt vaak gezien als een kostenpost en vooral als een ‘extra schouderklopje’ voor de medewerker zelf. Dagelijks horen wij dat managers prima willen opleiden als het maar niet ten kosten van het werk gaat. Je personeel goed opleiden zorgt echter niet alleen voor dat teams hun werk makkelijker en beter uitvoeren. Het zorgt ook dat jij als manager minder tijd kwijt bent aan uitleggen en corrigeren.
De afgelopen 1,5 jaar draaiden wij vanuit de WorkPlace Academy 5 edities van onze opleiding workplace management en hebben in het totaal ruim 75 workplace managers getraind om holistisch naar de werkomgeving te kijken. We naderen alweer het einde van het jaar dus goed eens terug te blikken:
Online leren is leuk, maar is zeker niet de oplossing!
De eerste editie van de opleiding hebben we online laten plaatsvinden vanwege corona. Het was toen niet anders, maar na vier nieuwe edities kunnen we toch wel stellen dat het fysiek geven van een opleiding vele malen efficiënter werkt. Je kan makkelijker zien wie er vragen hebben en wie er betrokken moeten worden bij de materie.
Thuis kunnen deelnemers prima uit de voeten met online materiaal. Dit dan wel als aanvulling op het programma.
Ervaren is beter dan presenteren.
In onze opleidingen streven wij ernaar de beste ervaring voor de deelnemers te creëren. Het zijn namelijk professionals die zich bezighouden met de werkomgeving en hospitality staat hier hoog in het vaandel. Een zaaltje ‘achter’ is dus niet de plek waar je ervaart wat er mogelijk is binnen het vakgebied. Wij zorgen daarom dat er altijd locaties beschikbaar gesteld worden die bijdragen aan de kennis die gedurende die dag gedeeld wordt.
Maar daar houdt het niet bij op, ook het ontvangst, koffiepauze en de borrel moet perfect geregeld zijn om deelnemers mee te geven hoe zij ook voor hun medewerkers moeten en kunnen zorgen.
Variatie in onderwerpen en experts.
Les krijgen van één docent zorgt er voor de deelnemers minder gefocust zijn. Daarom kiezen wij voor elk onderwerp één of meerdere experts die je meenemen in hun specialisme. Zo kunnen zij hun passie het best overbrengen.
Alleen maar experts uit de praktijk? Nee! Het is en blijft een opleiding en iemand die zijn werk in de praktijk goed uitvoert hoeft nog niet perse didactisch onderlegd te zijn. Het framework van onze kennisproducten is dus altijd samengesteld door ervaren docenten, die er op die manier voor zorgen dat de kennis en vaardigheden correct worden overgebracht.
Groepsgrootte en variatie van deelnemers.
De werkomgeving is aan het veranderen en dat betekent dat niet alleen facility managers deelnemen aan onze opleidingen, maar ook een combinatie van HR, IT en vastgoed professionals. Een mooie variatie van experts is daarom ook belangrijk. Zo borgen we de holistische kijk op de werkomgeving, niet alleen in het programma, maar ook tussen de deelnemers zelf. Peer-learning (van anderen) is namelijk één van de belangrijkste methodes van kennisdeling.
Naast een variatie van mensen is ook de grootte van de groep van belang voor het succesvol doorlopen van de opleiding. Een groep kleiner dan 8 is te klein en groter dan 16 te groot, een mooie balans houden is dus key!
Begin volgend jaar gaan we weer van start met de wintereditie van de opleiding. Een mooie kans om een nog betere ervaring te creëren. Wil je hier bij zijn? Neem dan contact met ons op via de link hieronder: