Future leadership 0 Comments 28 juni

Waarom een future leadership programma binnen workplace management?

Als doel hebben we met het future leadership programma om een community te bouwen van young professionals die in staat zijn om de werkomgeving van de toekomst te realiseren. Hierbij houden wij in dit programma rekening met de toenemende uitdagingen omtrent het aantrekken en vasthouden van talent, duurzaamheid binnen de gehele organisatie door te voeren en productiviteit en vitaliteit te stimuleren bij elk individu.

Na de zomer starten wij met de eerste editie van het workplace management future leadership programma. Na 5 succesvolle edities van de reguliere opleiding workplace management in 6-dagdelen wordt het tijd om ook de young professionals mee te nemen in de wereld van de duurzame werkomgeving van de toekomst.

Wat gaan we doen? 

We gaan met een groep van maximaal 15 vakprofessionals aan de slag met het creëren van een werkomgeving, waarin niet alleen talent kan floreren, maar ook alle hedendaagse uitdagingen omtrent duurzaamheid, hybride werken, het nieuwe bouwen en tekorten op de arbeidsmarkt meegenomen worden.

Verspreid over 4 dagen gaan we 6 dagdelen aan de slag met de thema’s:

  • Mens en organisatie | Wat zijn de drijfveren van individuen om naar kantoor te komen, productief te werken, loyaal te zijn aan de organisatie of kwalitatief werk te leveren?
  • Werklocaties en mobiliteit | Waar ga je in de toekomst werken en hoe zit het kantoor van de toekomst eruit? Werken we vanuit huis, het strand op kantoor of alles tegelijkertijd en hoe bewegen wij ons van-werk-naar-werk?
  • Werkplek en services | Wanneer aan het werk, hoe realiseren we werkplekken en services die er voor zorgen dat elke medewerker productief, stressloos, duurzaam en impactvol kan werken.
  • ICT en smart building | Hoe meten en analyseren we of de werkomgeving gezond is, voldoet aan de eisen vanuit het bedrijf en lezen we data uit om verbeteringen door te voeren?


Alleen door een integrale en holistische aanpak te hanteren kan je de bovenstaande 4 thema’s gezamenlijk meenemen in de werkomgeving en kan je alle relevante stakeholders meenemen in dit proces. 

Waar vindt de opleiding plaats?

De werkomgeving is misschien wel één van de meest tastbare onderwerpen om verder in te ontwikkelen. Daarom zorgen wij dat jij op de meest unieke locaties les krijgt, zodat je de theorie meteen in de praktijk meemaakt. 

Overnachten en netwerken

Onderdeel van het future leadership programma is natuurlijk ook om nieuwe mensen te leren kennen. Ga nog eens goed in gesprek met de docenten en mede-deelnemers en ontdek hun best-practises en uitdagingen. Tussen de tweede en derde dag van de opleiding zit namelijk een overnachting inclusief diner en ontbijt om elkaar ook wat beter te leren te kennen in een informele setting. 

Je eigen business case inbrengen 

Elke deelnemer brengt naast het reguliere programma ook zijn haar eigen businesscase in, zodat deze centraal komt te staan in de opleiding. Zo kan alle opgedane kennis direct worden toegepast binnen de eigen werkomgeving. 

Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in voor het workplace management future leadership programma vanuit de WorkPlace Academy.

  • Share: